Pret certificat energetic Romania

Preturi Certificat Energetic pentru case si alte clădiri

Preţul pentru eliberarea certificatului energetic depinde de:

 1. Suprafaţa construită a clădirii sau a apartamentului;
 2. Datele puse la dispoziţie de către beneficiar;
 3. Complexitatea construcţiei existente;
 4. Timpul lăsat la dispoziție pentru realizare;

Tarifarea serviciilor de certificare energetică este în concordanta cu planul de tarifare elaborat și aprobat de Asociația Auditorilor Energetici pentru Clădiri din Romania.

Ceea ce vă oferim noi: este un certificat energetic ieftin, cu o acoperire in toate zonele din Bucuresti: sector 1, sector 2, sector 3, sector 4, sector 5, sector 6. De asemenea, eliberăm certificatul energetic si in orice localitate aferentă judetului Ilfov.

NOU! Putem să vă transmitem prin postă certificatul energetic la un cost de 10 lei in Bucuresti si Ilfov, sau să-l ridicati de la sediul nostru fărănici un cost.

 

Cât timp durează realizarea unui Certificat Energetic?

Timpul de realizare a unui Certificat Energetic depinde de tipul clădirii şi datele care pot fi puse la dispoziţie de către proprietar.

Pentru a putea emite certificatul energetic, auditorul energetic colectează şi prelucrează date şi informaţii despre clădire. În acest scop, auditorul face o investigare preliminară a clădirii, operaţiune ce presupune o vizită a clădirii ce urmează a fi certificată. Vizita include un tur al casei/apartamentului (inclusiv subsol şi pod, dacă este cazul), cu luarea de notiţe, studiul documentelor disponibile (Cartea tehnică a construcţiei), urmate de prelucrare a datelor, în vederea determinării consumurilor specifice.

În general termenul/durata de realizare a unui certificat energetic este de 12h pentru un apartament, 24h pentru o casă, aproximativ 1 săptămână pentru un bloc de apartamente. Pentru clădiri tip birouri sau spaţii comerciale durata de realizare a certificatului energetic poate fi mai mare în funcţie de complexitatea acestora.

 

Care sunt actele necesare pentru Certificatul Energetic?

Acte necesare pentru certificatul energetic al unui apartament:

 1. Planul apartamentului (releveu din dosarul de cadastru sau cartea tehnică a construcției).

Acte necesare pentru certificatul energetic al unei clădiri:

 1. Planul de situație cu indicarea punctelor cardinale;
 2. Planuri de arhitectură;
 3. Planuri de instalații;
 4. Tipul materialelor folosite;
 5. Fișa tehnică pentru tâmplăria folosită;
 6. Scopul elaborării certificatului energetic: vânzare, cumpărare, închiriere, recepție.

La întocmirea certificatului energetic, un auditor se va deplasa la fața locului pentru a completa Fișa de analiză termică și energetică.